About tools Week 9.2
About tools
Minggu ke-9
3-Mei-2018
Oven
An oven is a thermally insulated chamber used for the heating, baking, or drying of a substance,[1] and most commonly used for cooking. Kilns and furnaces are special-purpose ovens, used in pottery and metalworking, respectively.
In cooking, the conventional oven is a kitchen appliance used for roasting and heating. Foods normally cooked in this manner include meat, casseroles and baked goods such as bread, cake and other desserts. In modern times, the oven is used to cook and heat food in many households across the globe.
Modern ovens are typically fueled by either natural gas or electricity, with bottle gas models available but not common. When an oven is contained in a complete stove, the fuel used for the oven may be the same as or different from the fuel used for the burners on top of the stove.
Dough Sheeter
Merupakan Equipment yang tergolong menjadi preparation equipment,
fungsinya adalah untuk memipihkan adonan atau menipis serta meratkan adonan
menjadi lebih rapi. Materialnya adalah mesin dan besi, pembersihannya pun agak
rumit yaitu mesti dibersihkan dulu bagian pemipihnya dengan dilap menggunakan
lap lalu dibersihkan dari sisa tepung.
Cleaver
Merupakan salah satu cutting utensil, fungsinya adalah memotong bahan
namun biasanya lebih dispesifikasikan untuk memotong daging berukuran besar
atau biasa digunakan di butcher. Materialnya bagian gagangnya dari plastik
maupun kayu, pisaunya dari besi atau stainless steel. Pembersihannya pun cukup
dicuci dengan sabun dan dibilas dengan air lalu dilap kering agar tidak
karatan.
Komentar
Posting Komentar